Sık Sorulan Sorular
Üç ayda bir olmak üzere yılda 4 kez cilt bakımı tavsiye edilir. Bu sıkılıkta tavsiye edilmesinin sebebi cildin yağ salgısından dolayı oluşan siyah noktalardan (komedon) , yağ bezelerinden (milya) ve gözeneklerde (por) biriken yağlardan cildi arındırmaktır. Ciilt Bakımı esnasında yoğun nem uygulamaları yapılarak cildin su dengesini sağlamak koşuluyla cilde pürüzsüz ve parlak bir görünüm kazandırmaktır.
Ciltte sivilcelenme, kuruma, kırışmanın önüne geçmek için Cildin doğal su ve yağ dengesini korumak gereklidir. Gözeneklerin tıkanmasının önlenmesi ile ciltten toksinlerin atılımının devamının sağlanması, Ciltteki ölü hücrelerin soyulması ile canlı yeni taze cildin açığa çıkmasının sağlanması, cildin hücre yenilenme dengesinin sağlanması için profesyonel cilt bakımı düzenli olarak uygulanmalıdır.
Siyah noktalar karma ve yağlı ciltlerde oluşur. Deri altındaki yağ hücrelerinin fazla sebum(yağ) salgılaması sonucunda bu yağ cilt yüzeyindeki gözenekleri tıkar ve cildin hava ile teması sonucunda oksitlenerek rengi koyulaşır ve siyah noktaya dönüşür. Düzenli cilt bakımı uygulamaları ile gözle görülür derecede azaltılabilir.
Mat bir görünümü vardır.Çabuk kızarır.Kuru cilt banyodan sonra,özelliklede soğuk ve rüzgarlı havalarda çok fazla gerilir,pul pul dökülmelerde olabilir.Ayrıca erken yaşlarda göz çevresi ve ağız çevresinde kırışıklıklar başlar.
Parlak bir görünümü vardır,burun ve yanaklarda gözenekler açık ve genellikle içleri siyah noktalarda doludur.Bu tip ciltlerde makyajın kalıcılık süresi çok kısadır ve cilt çabuk sarkmaya müsaittir.
Bu tür ciltlerde genelde alın,burun ve çene çevresi yağlı,yanaklar ve göz çevresi kurudur.Yanak bölümünde pollanma olurken alında sivilcelenme olabilir.
Kişinin cilt yapısı ve ihtiyaçları doğrultusunda 18-20 yaşlardan itibaren düzenli olarak cilt bakımına başlanabilir. Tabi bu yaştaki kişilere uygulanacak ürünler tamamen doğal içerikli,temizlemeye yönelik ürünlerdir.
Birincisi bu genetik bir durum olabilir.Diğer bir neden aşırı yorgunluk,uykusuzluk ve gözü aşırı yoran bilgisayar olabilir. Bir diğer neden ise göz çevresindeki lenf sisteminin yeterince çalışmaması nedeni ile kirli kanın göz altlarında toplanıyor olması yada kan damarlarının cilt yüzeyine çok yakı olması olabilir.
Çok fazla bilgisayar başında çalışıyor,okuyor,dikiş-nakış gibi işlerde uğraşıyor, yada araba kullanıyorsanız sık aralıklarla gözlerinizi kırpıştırmanız,eğer direksiyon başında değilseniz her 45 dk’da bir gözlerinizi 5 dk kapatıp dinlendirmeniz. Akşam yatmadan önce ılık papatya çayı poşetlerini 30 dk boyunca kapaklarınıza koymanız. -Bir buz kalıbını göz altlarımızda gezdirmeniz. –Ya da nemlendirici özellikteki bir göz kremini masaj yaparak göz çevrenize uygulamanızı önerebiliriz.
Göz çevresi derisi yüzün en ince hassas ve dayanıksız bölümü olduğu için erken kırışır. Bol su içmek, sigara kullanmamak, çok makyaj yapmamak, fazla güneşlenmemek, doğru kozmetik ürünleri kullanmak, düzenli bakım yaptırmak ve göz çevresi için özellikle gözlük kullanmak göz çevresi kırışıklığını engelleyebilirsiniz.
Aşırı sigara kullanan kişilerde kandaki oksijen azlığı nedeni ile cilt kara-sarı bir renk olabilir.Bilinçsiz güneşlenme,rüzgarlı ve soğuk havalar,çok sıcak su ile banyo yapmak ,sürekli klimalı ortamlarda bulunmak nem dengesini bozacağından dolayı cilt solgun vitamin açısından zengin olmayan bir beslenmede bu yol açabilir.
Ameliyatsız yüz germe bilgisayar programlı bir cihaz yardımı ile elektrokas stimulasyonu tekniği kullanılarak yüz ve boyun kaslarının egzersiz etkisi yaptırarak çalıştırılması tekniğidir.Bu uygulama sayesinde gevşemiş ve sarkmış cilt dokusu kasların çalışması sayesinde kısa sürede gerilir ve toparlanır.